Geschiedenis

Onze jonge vereniging kent natuurlijk nu al een geschiedenis, ze is niet in één dag opgericht. Aan het begin van deze toch wel succesvol te noemen vereniging hadden we nog totaal geen idee wat ons te wachten stond, waar we heden ten dage zouden staan en wat we allemaal nog zullen bereiken.

Biertje in Groningen

Vele ideeën ontstaan in de kroeg, zo ook het idee om een studievereniging voor onze opleiding te beginnen. Er was binnen onze academie al reeds gekeken naar de mogelijkheden, maar het is er nooit daadwerkelijk van gekomen. Na enkele pilsjes in de Ome Ko werd er wat gebrainstormd over hoe een studievereniging eruit zou kunnen zien, waarom een studievereniging een toegevoegde waarde is en waarom wij dan diegenen zouden zijn die haar zouden moeten oprichten.

Amsterdam

Natuurlijk wisten we de antwoorden op die vragen de volgende dag niet meer, als we überhaupt die antwoorden ooit al geweten hebben. Wel gingen we vanaf toen op zoek naar het antwoord wie ‘wij’ dan waren. Op die vraag kregen we op 1 april, op een dag vol met grappen in Groningen, op het terras in Amsterdam het antwoord. Je leest het goed; in Amsterdam. Op 1 april gingen ‘wij’ naar de wedstrijd Nederland tegen Macedonië in de ArenA. ’s Middags op het terras besloten we dat we het gingen doen, ‘wij’ gingen de nieuwe studievereniging voor fysiotherapie oprichten. En ‘wij’ werden Davy, Daniëlle, Jelte en Roland.

Vergadering

Na wederom wat avonden in het café brainstormen werd het hoog tijd dat we de eerste serieuze stappen gingen maken. Natuurlijk wisten we niet waar we aan begonnen, maar duidelijk was dat we een 5e bestuurslid nodig hadden en dat dit een vrouw moest zijn, om de hormonale balans terug te brengen. Op 27 mei was de eerste officiële DB vergadering welke 3 agenda punten had:

  • Werving nieuw bestuurslid
  • Gesprek teamleider
  • Invulling studievereniging

Vrij essentiële punten voor de vereniging…
Binnen de invulling werd op dat moment bedacht dat er een krantje moest komen en dat een activiteiten commissie moest komen, voor de rest waren alle opties nog open. Verder schatten we op dat moment, geciteerd uit de notulen van deze eerste DB vergadering, “het totaal aantal leden (voorzichtig) op 250.”

Vijfde lid

In de tweede week van juni waren de sollicitaties voor het nieuwe bestuurslid, waarin we begonnen met een gezellig avondje poolen. De volgende dag kwamen de serieuzere vragen waarin Ralph Lases ons assisteerde. Wij waren als een boot op de oceaan, we wisten welke kant we op wilden, maar welke koers we zouden nemen wisten we nog niet (een metafoor welke zeer vaak gebruikt wordt binnen het bestuur, met name door Davy). Het, naar alle waarschijnlijkheid, doorslaggevende advies kwam dan ook van Ralph, wie toevalligerwijs eenzelfde metafoor hanteerde: “Jullie hebben een anker nodig”. En een anker hebben we gevonden.

'Wij'

Met Dieuwke Knoll aan boord konden we toen aan de slag om de Academie te gaan overtuigen van onze plannen, waarbij we moesten beginnen met de teamleiders van Fysiotherapie. We begonnen aan een Plan van Aanpak, welke 24 juni afgerond was en aan de teamleiders overhandigd werd. Het plan was 21 pagina’s lang, we hadden 8 commissies bedacht en een begroting van 8000 euro. Op 2 juli kregen we groen licht van de teamleiders en al snel daarna ook van de Dean. De eerste echte grote stap was gezet, het schip ging van wal.

Fysiek

Ondertussen hingen er prachtige posters op de school, met als doel de perfecte naam te vinden voor de nieuwe vereniging. Van alle briljante inzendingen, zoals Anatomitas, Bitrify en FysioFockers, moest de uiteindelijke naam gekozen worden. We zaten gezamenlijk bij Davy thuis en belden ouders, vrienden en kennissen op om ons te helpen met deze zware beslissing. De knoop werd doorgehakt en het werd de inzending van Vicky Schoch; Fysiek.

Statuten

Na veel voorbereidend werk kwam de zomervakantie er aan waar we allen hard aan toe waren. Echter moesten er nog belangrijke zaken geregeld worden, zoals het rechtsgeldig maken van de vereniging. De statuten werden 480 km ten zuiden van Groningen opgesteld op een camping aan de grens van Luxemburg en Duitsland. Hier waren Davy en Roland een weekje op vakantie en werd er op het terras in de zon, onder het genot van een pilsje, gewerkt aan de statuten. Allerlei campinggasten verbaasden zich over de dure termen waarmee gesmeten werd, maar in de nacht van 7 augustus was het werk afgerond.

De statuten werden voor revisie naar de notaris gemaild en werden enkele malen aangepast. Toen Davy en Roland eenmaal terug in Nederland waren gingen de drie heren, netjes in pak, op 12 augustus richting de notaris. We vertrokken ’s ochtends in de rode Nissan Micra, een bolide met 4 versnellingen, en reden met een ruime 110 km/u vol enthousiasme richting het nieuwe land waar Dronten zich bevindt. Na het officiële tekenen van de statuten werd dit prachtige moment in een of ander dorpscafé kortstondig gevierd. Dromen werden realiteit en er was nu echt geen weg meer terug.

Plannen

Een enorm drukke tijd brak aan waarbij we nagenoeg elke dag vergaderden. De introductie kwam eraan, wat de deadline was voor vele zaken. Hoe gingen we de vereniging promoten, hoe gingen we alles financieel regelen, hoe regelen we de acquisitie? In de week van 24 augustus kwamen we elke dag bij elkaar en maakten we een commissieplan, een acquisitieplan, een promotieplan, een SLB plan en hadden we een bankrekening. We maakten een promotiefilm gebaseerd op het programma “Tussen de Oren” waarin allerlei beelden van fysiotherapie en Groningen naar voren kwamen. Jelte heeft met zijn overtuigende militaire stem in de eerste keer al het volledige filmpje ingesproken. Een indrukwekkende gebeurtenis.

Introductiekamp

Het introductiekamp was wederom een groot succes. Alle mentoren, activiteiten begeleiders en natuurlijk de introductie commissie waren allen erg enthousiast over de vereniging en zorgden ervoor dat er na het kamp al ruim 200 leden waren. Het eindfeest werd dit jaar gecombineerd met het officiële openingsfeest. Het bestuur en de feestcommissie organiseerde daarbij een constitutieborrel voor alle HBO studieverenigingen. Jong en dynamisch waren toen al de kenmerken van de vereniging, dus in plaats van een champagneglas mochten de genodigde besturen genieten van een flûte met magische gouden vlokken erin; Goldstrike 7-up.

Geboorte

Dit officiële openingsfeest werd gehouden op de avond en nacht van 8 september 2009, zodat we om 0.00u op de magische datum 09-09-’09 de start van de nieuwe Fysiotherapeutische Studievereniging Fysiek konden vieren. De start van een nieuwe periode in fysiotherapie.

Onze sponsoren