Logo

388_image.jpg

Het logo van Fysiek; een strak, energiek logo, jong en dynamisch, met een duidelijke afbeelding van een Caduceus erin verwerkt.

  • De Caduceus (of Kerykeion), afgeleid van het woord caduceator (Latijn), wat onderhandelaar betekent, is een staf die een onderhandelaar ongehinderde doorgang moest verlenen in het oude Griekenland. De Caduceus symboliseert als geheel vrede, bescherming en genezing.
  • De slangen staan voor alle tegengestelde principes die een rol spelen in het manifeste universum: mannelijk/vrouwelijk, zon/maan, ziel/geest of in alchemistische termen: Sol/Luna en zwavel/kwik.
  • De staf zelf staat voor de as tussen de hemel en de aarde, boven en beneden.
  • De vleugels staan voor transcendentie. Transcendentie betekent letterlijk "het voorbij-schrijden", en slaat op het "boven iets staan". Zoals een goede leraar boven zijn leerstof staat, en er van buitenaf naar kan kijken.

De Caduceus in zijn geheel symboliseert, behalve de eerder genoemde vrede, bescherming en genezing, vooral de Eenheid, die bereikt wordt door de verzoening van de tegendelen.

Al met al staat het symbool voor velen zaken waarnaar F.S.V. Fysiek streeft, naar een eenheid tussen school en studenten, naar een verbetering van de opleiding op allerlei manieren, naar ons als onderhandelaar in het geheel en bovenal voor fysiotherapie in zijn geheel; bescherming (preventie) en genezing.

Onze sponsoren